Bułeczki z ciecierzycy z czarnuszką

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
  • 1/2 szklanki mąki owsianej
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 1 łyżka cząbru
  • 1 łyżeczka nasion czarnuszki lub innych (sezam, siemię lniane, chia)
  • olej kokosowy

Sposób wykonania:

Odsącz dobrze ciecierzycę dodaj olej kokosowy i zmiksuj ją w blenderze na gładką masę. Do przygotowanej masy wsyp proszek do pieczenia, mąkę owsianą i dobrze wymieszaj. Dodaj pestki dyni, cząber oraz sól i ponownie wymieszaj.

Formy na muffinki wysmaruj olejem, ułóż w nich po porcji ciasta, posyp wybranymi nasionami i piecz ok. 35 minut w 180°C.