Chrupiące ciasto truskawkowo-czekoladowe

Dziś Światowy Dzień Pieczenia. Chyba stanie się moim ulubionym dniem w roku. Zdecydowałam się wziąć udział w akcji Bake Brave. Jako, że lubię wyzwania, szczególnie te kuchenne, wybrałam sobie przepis z poziomu 99. Efekt widoczny poniżej.

2013-05-18 19.19.16

Wykonanie ciasta jest dość pracochłonne, ale myślę, że efekt końcowy jest wart każdej minuty. Jest przepyszne. Połączenie truskawek z bitą śmietaną niby tradycyjne, ale jednak trochę inne niż zwykle. Podczas krojenie rzeczywiście da się słyszeć smakowity odgłos chrupania wydawany przez czekoladę. Glazura czekoladowa, pięknie błyszcząca stanowi idealne wykończenie ciasta. Zachęcam wszystkich do wypróbowania.

Przepis dostępny jest tutaj.

2013-05-18 19.27.01

SMACZNEGO!!!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *